מחוייבות לטווח ארוך
תוכי הוא לא חפץ, אלא חיית מחמד שדורשת טיפול יומיומי ותשומת לב, לכן כדאי להשקיע מחשבה רבה לפני שתחליטו לגדל תוכי. בדומה לכלב או חתול, מדובר בהתחייבות לטפל בו מדי יום לתקופה ארוכה ולדאוג לו לכל צרכיו, מאחר שקוקטייל מסוגל לחיות בשבי עד כ-15 שנה.
רכשתם קוקטיל- איפה להתחיל?
כדאי לדעת שלתוכים יש מחלה אחת שעוברת לבני אדם- חיידק שנקרא קלמידופילה פסיטצי (או “קלמידיה”) והוא נחשב מסוכן גם לתוכי וגם למשפחה.
לכן אם ישנם תסמינים דמויי שפעת אצל מישהו מבני המשפחה מומלץ להביא לידיעתו של הרופא שיש תוכי בביתכם.
תזונה – התזונה המומלצת ביותר לקוקטיל הינה כופתיות או מיקס לקוקטיל של דלי נייצ’ר – זרעים בתוספת גרעיני חמניה עם ויטמינים ופירות מיובשים בשיעור של 70-80 אחוז מהתזונה היומית.
מלבד המיקס והכופתיות, שאר התזונה של הקוקטיל מורכבת מפירות, ירקות ונבטים. חשוב להמעיט בגרעינים. יש לספק לתוכי מזון לאורך כל שעות היממה וללא הגבלה. מים הם מצרך חיוני ויש לספק לו מים טריים ונקיים מדי יום. ניתן לפנק במקלות דבש.
מיקום ובחירת כלוב
אם אחד מבני המשפחה נמצא בבית, מומלץ לאפשר לו להיות מחוץ לכלוב אך כדאי להשמר ממאווררי תקרה, סירים רותחים, וחתולים פעלתניים.
את הכלוב יש להציב במקום לא מרכזי מדי בבית ולא מוזנח מדי. מומלץ שלא לישון עם התוכי באותו החדר. אם ציפורניו שורטות את היד ניתן לשים מקל שיוף איכותי שגם ישייף את המקור וימנע צמיחה מוגברת.
באיזה כלוב לשכן את התוכי? התנאי המינימלי הוא לאפשר לתוכי מספיק מקום שיוכל להתעופף מעט,תוכלו למצוא כאן כלוב מתאים, תנאי הגידול האידיאליים הם כלוב גדול ככל האפשר, כמו כלוב זה, מבחינת עלות כספית ומקום בבית, או שלפחות יהיה בחוץ כמה שיותר.
חשוב מאד- ניקיון פעמיים שלוש בשבוע של הכלוב, כדאי לנקות את קרקעית הכלוב מלשלשת, ולא לתת לה להצטבר.
שבוע ראשון בבית
יש לתת לתוכי אפשרות להתרגל לביתו החדש לכן בשבוע הראשון יש להוציא אותו לזמנים יותר ארוכים ולמעט בתזוזה עימו ממקום למקום- תנו לו לשבת עליכם בערב בזמן שאתם צופים בטלויזיה, לאחר כמה ימים תראו שהוא יתחיל ללמוד את הבית בעצמו, למדו אותו לעבור מאצבע לאצבע ודברו איתו כדי שילמד את קולכם ובעתיד יוכל לחקות אותו מעט.